Dania główne
Danie | Opis | Cena |
---|---|---|
Coq au Vin | Klasyczne danie z kurczakiem duszonym w czerwonym winie, podawane z ziemniakami i warzywami. | 59,90 zł |
Filet Mignon | Soczysta polędwica wołowa podawana z sosem pieprzowym, ziemniakami gratin i sałatką. | 79,90 zł |
Ratatouille | Warzywne danie duszone w ziołach, podawane z bagietką i oliwą z oliwek. | 49,90 zł |
Bouillabaisse | Delikatna zupa rybna przyrządzana z różnych gatunków ryb i owoców morza, podawana z tostami i czosnkowym aioli. | 69,90 zł |
Magret de Canard | Soczysta pierś kaczki smażona na patelni, podawana z sosem z czerwonego wina i puree ziemniaczanym. | 64,90 zł |
Tournedos Rossini | Poledwiczka wołowa podawana z foie gras i sosem truflowym, z dodatkiem szparagów. | 89,90 zł |
Bœuf Bourguignon | Duszone mięso wołowe z czerwonym winem, pieczarkami i cebulą, podawane z puree ziemniaczanym. | 69,90 zł |
Cassoulet | Tradycyjne danie z białą fasolą, kiełbasą i mięsem, podawane z bagietką. | 54,90 zł |
Quiche Lorraine | Francuska tarta z boczkiem, cebulą i serem, podawana z sałatką z pomidorów. | 39,90 zł |
Moules Marinières | Małże gotowane w białym winie z czosnkiem i ziołami, podawane z frytkami i majonezem. | 49,90 zł |
Przystawki
Przystawka | Opis | Cena |
---|---|---|
Escargot à la Bourguignonne | Smażone ślimaki w czosnkowym masle ziołowym, podawane z bagietką. | 29,90 zł |
Pate de Foie Gras | Delikatna pasztetowa foie gras podawana z grzankami i konfiturą z czerwonych winogron. | 39,90 zł |
Salade Niçoise | Świeża sałatka z tuńczykiem, jajkiem, pomidorami, fasolką szparagową i oliwkami, polana sosem winegret. | 34,90 zł |
Soupe à l’Oignon | Tradycyjna francuska zupa cebulowa z grzankami i gratynowanym serem. | 24,90 zł |
Karta win
Wino | Opis | Cena za butelkę |
---|---|---|
Châteauneuf-du-Pape Rouge | Wykwintne czerwone wino z regionu Rhône, o pełnym ciele i aromatach czerwonych owoców, przypraw i ziół. | 149,90 zł |
Sancerre Blanc | Delikatne białe wino z regionu Loara, o świeżym smaku cytrusów i delikatnych nutach ziołowych. | 89,90 zł |
Chablis Premier Cru | Wyjątkowe białe wino z Burgundii, o intensywnym smaku zielonych jabłek, mineralności i długim finiszu. | 119,90 zł |
Beaujolais-Villages | Lekkie czerwone wino z regionu Beaujolais, o soczystych aromatach czerwonych owoców i kwiatów. | 59,90 zł |
Château Margaux | Legendarne czerwone wino z Bordeaux, z eleganckimi nutami czarnych jagód, skóry i drewna. | 599,90 zł |
Alsace Riesling | Wspaniałe białe wino z regionu Alzacji, o wyrazistym smaku cytrusów, brzoskwiń i minerałów. | 79,90 zł |
Côte de Provence Rosé | Delikatne różowe wino z regionu Prowansji, o nutach truskawek, malin i kwiatów. | 69,90 zł |
Desery
Deser | Opis | Cena |
---|---|---|
Crème Brûlée | Klasyczny francuski deser z kremem waniliowym i karmelizowanym cukrem na wierzchu. | 24,90 zł |
Tarte Tatin | Delikatny placek z nadzieniem z karmelizowanych jabłek, podawany z lodami waniliowymi. | 29,90 zł |
Mousse au Chocolat | Lekka i puszysta czekoladowa musowa pianka, podawana z malinami i bitej śmietanką. | 26,90 zł |